Komende concerten

Slavische sferen

Geniet op zaterdag 30 maart 2019 van een concert in  Slavische Sferen in de Oude Kerk te Zeist

Collegium Vocale Zeist houdt van afwisseling: in 2018 zongen we de Markuspassie van J.S. Bach, in 2019 wijden we ons aan Russische en Hongaarse muziek uit de vorige eeuw.

Hoogtepunt daarbij vormt  een gedeelte van het Nacht Vigilie, beter bekend als de Vespers van Sergej Rachmaninov. Een  rijk a capella werk, waarin veel oude melodieën uit de Russisch orthodoxe kerk zijn verwerkt. Tenor Sebastian Brouwer en mezzosopraan Alexandra d’Espinoza verzorgen de solo’s.

De aloude  Pange Lingua tekst – een Latijnse middeleeuwse hymne rond de christelijke symbolen van Brood en Wijn- wordt gezongen in een ontroerende compositie  van de Hongaar Zoltan Kodaly. Wouter van Belle begeleidt ons op orgel.

In de Russische volksliederen van Dimitri Sjostakovitsj -het is één van de eerste keren, dat ze in ons land klinken- bezingen we een koekoek, een houtspaander en nog veel meer….
Ook in dit werk horen we, naast het koor, beide solisten.

De vier Slowaakse Volksliederen van Bela Bartok bezingen weemoed bij een bruiloft, heerlijk rusten na hard werken en het plezier van muziek maken en dansen.
Wouter van Belle begeleidt de volksliederen op de piano.

Het geheel staat onder leiding van dirigent Gerard Beemster.

 Datum:     zaterdag 30 maart 2019
Tijd:             20.00 uur, kerk open 19.30 uur
Locatie:   Oude Kerk, Eerste Dorpsstraat 1, Zeist
Kaarten:   €13.50,  inclusief programmaboekje verkrijgbaar aan de zaal
(contante betaling)

Reserveren via info@collegiumvocalezeist.nl
of via www.collegiumvocalezeist.nl

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze komende concerten?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief: stuur een mail naar info@collegiumvocalezeist.nl en geef daarin aan dat je graag de nieuwsbrief wil ontvangen. Je krijgt dan eventuele nieuwtjes over ons koor toegezonden en ruim op tijd bericht wanneer en hoe je kaarten kunt bestellen voor ons volgende concert.