Het Koor

Kwaliteit

Collegium Vocale Zeist is een gemengd koor waar het streven naar kwaliteit hoog in het vaandel staat. Het koor bestaat momenteel uit ca. 30 geschoolde amateur zangers, die zelfstandig hun partij instuderen met behulp van een eigen instrument, een oefen-cd of midi-files.

Omdat de leden thuis noten studeren, kan er op de repetities meteen vierstemmig gezongen worden. Hierdoor benutten we de repetities optimaal en kan er direct aan samenzang en interpretatie van een stuk worden gewerkt. De zangers beleven op die manier veel plezier aan de repetities.
Dirigent Gerard Beemster geeft waardevolle tips over stemgebruik en houding. Soms wordt een workshop georganiseerd over bijvoorbeeld de presentatie of het repertoire.

Gezelligheid
Collegium Vocale Zeist wil graag zingen in een goede sfeer. Dat de leden hun partijen kennen en studeren met de aanwijzingen van de dirigent erbij, zorgt onmiskenbaar voor meer zangplezier. Maar ook is er maandelijks een happy hour na afloop van een repetitie, zodat mensen elkaar beter kunnen leren kennen.