dirigent

Gerard Beemster

Sinds januari 2015 is Gerard Beemster de artistiek leider van het koor. Hij heeft zijn liefde voor muziek niet van een vreemde. Zijn vader was kerkmusicus en koordirigent aan de St.Christoforuskerk te Schagen en bouwde daar aan een mooie koortraditie. Als klein jongetje zat Gerard op het bankje naast de organist om de bladmuziek om te slaan, en later trad hij in diezelfde kerk in de voetsporen van zijn vader.
Gerard Beemster (Wieringerwerf, 1954) studeerde aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek te Utrecht o.l.v. Reinier Wakelkamp (koordirectie), Rinus Groot (piano) en Kees de Wijs (orgel). Later voltooide hij ook zijn opleiding solozang aan het Conservatorium Alkmaar (Maartje Kliff en en Maja Schermerhorn). Daarnaast volgde hij een specialisatiecursus Kinderkoordirectie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.
Belangrijk voor zijn ontwikkeling als zanger en musicus waren ook zijn interpretatielessen bij de bariton Bernard Kruysen.
Van1989 tot 2016 was hij als `zangmeester` verbonden aan de Kathedrale Koorschool Utrecht. Wel is hij nog steeds betrokken bij de Koorschool vanwege zijn werk als dirigent/kerkmusicus van de Utrechtse St.-Catharinakathedraal.
Ook is Gerard met diverse ensembles van Kathedrale Koor en Koorschool actief op andere podia in binnen- en buitenland: hij deed mee aan festivals, aan kinderopera`s en werkte samen met bijvoorbeeld De Nederlandse Opera en het Muziekcentrum van de Omroep.
Als gastdirigent was Gerard al een aantal maal in Spanje op een internationaal muziekfestival.
In 2011 richtte hij projectkoor Convocati op, waarmee hij bijzondere koorprojecten onderneemt.
Incidenteel treedt hij nog op als zanger.